Boracay Dream Island
English | Norwegian

 

Frequent Asked Questions

 


Q: Hvordan reise fra Norge til Filippinene?

A:  Både KLM og Lufhansa har direkteflygninger fra henholdsvis Amsterdam og Frankfurt til Manila.  Disse flygningene tar ca 12 timer. Andre velger å fly via Bangkok eller Hong Kong.

 

Pris på turistklasse varierer med typen billett og årstiden, men det er mulig å oppdrive billetter til ca kr 6.500 tur/retur, Oslo - Manila.

 

Andre muligheter er å sjekke via www.ebookers.no eller liknende hjemmesider.

 

Turkish Air flyr fra Norge til Bangkok for ned mot ca kr 3.500,00 og da er det mulig å fly videre til Manila med Cebu Pacific Air (www.cebupacificair.com) for ca 7.000 Bath (eller ca kr 1.200).  Dette hørte jeg om nylig og det skal visst være Egersund Reisebyrå som forhandler billetter for Turkish Air.

 

Fra Manila reiser en enten direkte til Caticlan med Asian spirit eller Sea Air, eller via Kalibo med Cebu Pacific Air.


Q: Er det trygt å være turist på Filippinene?

A: Ja, det er trygt å være turist her, så lenge enn tar de vanlige forbeholdene, holder et øye med verdisakene (slik som overalt ellers) og ikke oppsøker steder langt utenfor "allfarvei" på egenhånd.

 

Filippinere er et gjestfritt og hyggelig folkeslag, som gjerne slår av en prat med deg og gjerne hjelper.  Vær litt oppmerksom på de som oppsøker deg og er særdeles hyggelige, og som gjerne har en søster å gifte bort, eller et veldig godt tilbud av et eller annet. 

 

Q: Hvordan er det med helsetjenester?

A: Filippinene utdanner leger og sykepleiere i stor skala for eksport til USA.  Standarden på sykehus varierer, etter i hvilket område enn ferdes, men generelt er helsevesenet godt utbygd og har høyt kvalifisert personell.  Likeså tannleger, optikere, fysioterapauter osv.

 

Vær obs! på at det kan være vanskelig å få tak i medisin som vi bruker hjemme i Norge.  Bruker enn medisin, bør dette tas med i rikelig kvanta hjemmefra, slik at ved evt. forlengelser av opphold m.m. ikke medfører helsemessige problemer.


Q: Når er det best å besøke Filippinene?

A: Filippinene ligger i tropisk sone nord for ekvator.  Her er regntid fra juli til desember.  Forskjellen på regntiden og ellers er først å fremst at det regner noe mer hyppig enn ellers.  Temperaturen holder seg stort sett over 25 grader i luften  (opp mot 40 grader April/mai) og det regner som oftes i kortere perioder og helst nattestid.

 

Når det gjelder Boracay, ligger denne øya slik til geografisk at skyer trekkes opp mot fjellene i naboøya i sør, slik at selv under regntiden her, så er været stort sett bra.  Men, selvfølgelig er faren for regn, noe større.

 

En skal også være klar over risiko for tropiske stormer, under regntiden. 

 

Best vær er det størst mulighet for i perioden siste halvdel av november til juni.  Mai til Juli som de varmeste månedene.

 

Enn opplever lange perioder med svært fint vær i regntiden og i denne perioden er priser på overnatting tilnærmet halv pris av høysesongen og en kan fortsatt prute.


Q: Hvor lenge kan en bli på Filippinene av gangen?

A: Ved ankomst til Filippinene gis automatisk 21 dagers turistvisum.  Det er ikke noen spørsmål og ingen søknader utover det skjemaet som blir utdelt på flyet og levers ved passkontrollen.

 

Ønsker enn å forlenge oppholdet utover de 21 dagene, gjøres dette ved imigrasjonskontoret i de større byene, eller her ute på Boracay.  På Boracay er det en enklere prosess enn i Manila, da det her ute kun tar ca 40-60 minutter å forlenge med 60 dager av gangen.  Mot et gebyr på Php ca 3.400 (Nok 400,00).

 

Vær OBS! på at det MÅ søkes forlengelse i noe tid før turistvisa utløper, og at det er straffbart å bryte disse bestemmelsene.  En må også ta godt vare på kvitteringene for forlengelse, da disse kreves fremvist ved utreise.  Har enn ikke disse vil gebyr og straffegebyr kunne bli avkrevd, før du får forlate landet.

 

Ved utreise kreves det også et terminalgebyr på Php 550,00 (Nok 60,00) så det er greitt å ha med noen Pesos i lomma, etter at en har sjekket inn ved utreise. Pluss Php 200 i miljøgebyr (totalt Php 750).